Geschiedenis

’t Rozenpoortje is een vrije peutergroep die in maart 2001 ontstaan is als dependance van De Gouden Poort. Omdat De Gouden Poort zijn intrek had genomen in Vrije School Mareland en er daardoor een extra toestroom van kinderen was, ontstonden er zulke lange wachtlijsten dat ’t Rozenpoortje als tweede stroom opgericht kon worden.

In de prachtige opgeknapte ruimte van de Christengemeenschap aan de Vestestraat in Leiden werd ’t Rozenpoortje geopend waarbij er 16 peuters per ochtend opgevangen werden. Sinds 1 september 2001 zijn ze samen met De Gouden Poort aangesloten als gesubsidieerde peuterspeelzaal bij kinderopvangorganisatie COKL/ B4Kids, waar later de stichting Peuterspeelzalen Leiden (SPL) uit voort is gekomen. Na 14 mooie jaren in de Vestestraat werd het tijd om een ruimte te zoeken waar de buitenruimte aan vast zat. Dit werd in mei 2015 gevonden in een van de kleuterklas lokalen van Vrije School Mareland. Met een optocht van kinderen en ouders waarbij kabouter Koosje voorop met de juffies ging, namen zij hun intreden in het lokaal.

Na twee jaar van deze mooie ruimte vlak bij het kippenhok genoten te hebben nam ’t Rozenpoortje in augustus 2017 zijn intrek in het nieuwe gebouw van Vrije School Mareland tegenover De Gouden Poort. Vanaf die tijd werden de hal en het buitenspeeltuintje samen gedeeld en werd er zo nu en dan even bij elkaar om de hoek gekeken.

Door de enorme groei van Vrije School Mareland was het in augustus 2019 tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe ruimte. Deze werd gevonden in de Bredeschool Merenwijk, vlak bij De Gouden Poort. Het lokaal werd mooi opgeknapt en in sfeer aangekleed. Naast het lokaal wordt er gebruik gemaakt van de binnenspeelplaats waar de juffies het steeds groener en uitdagender maken voor de peuters zodat ze heerlijk kunnen doen en ontdekken en zich zo verder ontwikkelen.