Verhaaltjes rond Sint-Michael en Sint-Maarten

Grootvader had een zaadje

Een verhaal rond Sint-Michael en Sint-Maarten.

Grootvader had een zaadje, en dat zaadje stopte hij in de grond. De zon die scheen en de regen viel en boven de grond groeide er een plantje, met hele mooie blaadjes, hij werd groter en groter. En onder de grond groeide er een knolletje en die werd groter en groter.

Toen het herfst was geworden wilde grootvader de knol uit de grond trekken en hij trok en hij trok, maar de knol bleef zitten in de grond.

Grootvader haalde grootmoeder erbij. Grootmoeder hield grootvader vast en grootvader trok aan de knol, en ze trokken en ze trokken, maar de knol bleef zitten in de grond.

Toen haalde grootmoeder het meisje erbij. Het meisje hield grootmoeder vast, grootmoeder hield grootvader vast en grootvader trok aan de knol, en ze trokken en ze trokken, maar de knol bleef zitten in de grond.

Het meisje haalde het hondje erbij. Het hondje hield het meisje vast, het meisje hield grootmoeder vast, grootmoeder hield grootvader vast en grootvader trok aan de knol. En ze trokken en ze trokken, maar de knol bleef zitten in de grond.

Het hondje haalde het poesje erbij. Het poesje hield het hondje vast, het hondje hield het meisje vast, het meisje hield grootmoeder vast, grootmoeder hield grootvader vast en grootvader trok aan de knol. En ze trokken en ze trokken maar de knol bleef zitten in de grond.

Het poesje haalde het  muisje erbij. Het muisje hield het poesje vast, het poesje hield het hondje vast, het hondje hield het meisje vast, het meisje hield grootmoeder vast, grootmoeder hield grootvader vast en grootvader trok aan de knol.

En ze trokken en ze trokken en ze trokken…..

Daar was de knol!

Grootmoeder nam hem mee naar de keuken en waste hem onder de kraan, hakte hem in mootjes, deed hem in de pan en ze zette de pan op het vuur.

Roeren, roeren, roeren, roeren, roeren, roeren. Even proeven…. nou daar moet nog wel wat bij, een beetje zout, beetje peper, beetje peterselie, roeren, roeren, roeren, roeren, roeren, roeren.

Nog even proeven…. nu is ie lekker.

Hapje voor grootvader, hapje voor grootmoeder, hapje voor het meisje, hapje voor het hondje, hapje voor het poesje, hapje voor het muisje, een hapje voor kabouter Koen en zelf nemen we er ook een hapje van.

Mmmm dat is lekker!!